De zaalvoetballers van ZVV BE’79 en titelkandidaat ZVV HOVOCUBO lieten de zaalvoetbal liefhebbers genieten in sporthal ’t Ruiven. Van de eerste tot de laatste minuut werd er gestreden en na veertig minuten zaalvoetbal was het publiek de uiteindelijke winnaar, HOVOCUBO ging met drie punten naar huis maar ondanks de nederlaag kon ook de thuisploeg met opgeheven hoofd van het veld.

Al vanaf minuut 1 begon het spektakel, HOVOCUBO startte in een hoog tempo en het was Iliass Bouzit die direct de toon zette. Hij ronde een steekbal van Faisel Mellah prima af, 0-1. Even later was het alweer gelijk. Aanvoerder Piet Adams onderschepte met een sliding de bal, combineerde met Ramon Dekkers en schoot vervolgens de bal onhoudbaar achter doelman Stet, 1-1. De gasten voerde de druk op en kreeg kansen maar doelman Dennis Kapteijns ontpopte zich gedurende de wedstrijd tot absolute uitblinker, tot drie keer toe wist hij met katachtige reddingen zijn ploeg op de been te houden.

Aan de andere kant kreeg ook BE’79 kansen, Kenneth van de Wiel verscheen vrij voor doelman Stet maar kon zijn inzet niet tot doelpunt promoveren. Halverwege de eerste helft kwam HOVOCUBO op voorsprong, Soufian Charraoui punterde na een individuele actie de bal in de verre hoek, 1-2. De gasten voerde de druk en het tempo op, kreeg kansen maar de thuisploeg capituleerde niet, het was keer op keer doelman Dennis Kapteijns die zijn ploeg op de been hield.

De tweede helft was zowaar nog spectaculairder, na drie minuten strafte Mats Velsenboer slap uitverdedigen af en leek HOVOCUBO op een veilige 1-3 voorsprong te komen. Maar BE’79 rechtte de rug en werd brutaler. Een lange bal werd door doelman Stet niet helemaal op waarde geschat en het was voor Piet Adams een simpel klusje om zijn tweede van de avond binnen te schieten, 2-3. Even later was het Ramon Dekkers die de gelijkmaker op zijn schoen had, vrij voor doelman Stet chipte hij net naast. Maar de gelijkmaker kwam even later wel, doelman Stet was ver uit zijn doel, verloor de bal en Imad Kharichef profiteerde van dit buitenkansje, 3-3.

Met nog tien minuten op de klok was het opnieuw HOVOCUBO dat op voorsprong kwam, vrij bij de tweede paal schoot Karim Mossaoui zijn ploeg weer op voorsprong, 3-4. De gasten zette nog maar eens aan en voerde de druk op om de wedstrijd definitief te kunnen beslissen. Maar de thuisploeg gaf zich niet gewonnen, de vermoeidheid was zichtbaar maar op karakter werd er van alles aan gedaan om er nog een puntje uit te halen. In de laatste minuten werd er met meespelende doelman nog geprobeerd om een gelijkspel te forceren maar de gasten gaven geen ruimte weg en speelde geroutineerd de wedstrijd uit.

Ondanks de nederlaag heerste er tevredenheid over het vertoonde spel, het publiek had genoten van het hoge tempo en kwaliteit van de tegenstander maar zeker ook van de inzet, strijd en beleving van de thuisploeg.