Opnieuw leed ZVV BE’79 een nipte nederlaag, in Amsterdam werd er met minimaal verschil verloren van ASV Lebo. Kansen waren er wel, bij de stand van 1-1 waren er twee opgelegde kansen om op voorsprong te komen. Uiteindelijk was het de thuisploeg die via een discutabel doelpunt de wedstrijd besliste.

De eerste helft was niet spectaculair, aan beide kanten waren er weinig kansen. De thuisploeg was nog het meest gevaarlijk maar het was doelman Dennis Kapteijns die enkele keren een doelpunt voorkwam. ASV Lebo kwam in de 17e minuut op voorsprong, Soeremly Te Vrede stiftte de bal subtiel over Dennis Kapteijns.

De tweede helft was een stuk aantrekkelijker, beide ploegen gingen op zoek naar een treffer en dat leverde spectaculaire momenten op. Lebo leek de voorsprong te verdubbelen maar de paal bracht redding voor BE’79. Halverwege de tweede helft kwam BE’79 op gelijke hoogte, een uitgespeelde aanval kwam via Joey van Hoof en Denzel van Houten bij de vrijstaande Piet Adams, hij tikte de gelijkmaker binnen.

De gasten wilde meer en gingen op zoek naar de voorsprong. En die kansen kwamen er ook, het was Imad Kharichef die voor een bijna open doel binnen kon schieten, met een fabelachtige redding voorkwam de Lebo doelman een achterstand. Nog geen minuut later opnieuw een grote kans voor BE’79, Ramon Dekkers schoot snoeihard op de paal.

Zeven minuten voor tijd kwam ASV Lebo op voorsprong, de bal werd van achter de achterlijn terug getrokken, alles en iedereen bij BE’79 bleef staan maar Omar Tisoudali tikte de bal binnen. Daar waar iedereen rekende op een fluitsignaal en achter bal was het scheidsrechter Jalink die een doelpunt toekende. In de laatste fase van de wedstrijd probeerde BE’79 het nog wel, ook een extra veldspeler werd ingebracht maar tot de gelijkmaker kwam het niet.

Morgenavond 18.00 uur speelt BE’79 opnieuw, in de thuishaven ’t Ruiven in Berkel=Enschot staat de ontmoeting tegen FC Marlene op het programma. Nog steeds is positie zes haalbaar, de laatste wedstrijd volgende week tegen Hoornse Veerhuys lijkt hierin cruciaal.