In een enerverende en spectaculaire wedstrijd heeft ZVV BE’79 afgelopen zondagavond met 6-5 gewonnen van FC Marlene. Met de winst was BE’79 de grote winnaar maar ook het publiek stond veertig zuivere speelminuten op de banken. Het was zaalvoetbalpromotie ten top. met alles erop en eraan wat het spelletje aantrekkelijk maakt.

Het duurde tot halverwege de eerste helft voordat er gescoord werd maar het was allerminst saai. De thuisploeg kreeg kansen om de wedstrijd open te breken maar het was Mo Darri die de gasten op voorsprong schoot. Vijf minuten later was het gelijk, Joey van Hoof onderschepte de bal eb via Appie Marouane was het Romano Ter Linden die in de verre hoek raak schoot, 1-1. Twee minuten voor rust kwam BE’79 op voorsprong, Ramon Dekkers legde terug vanaf de achterlijn en Reggy Elias schoot binnen, 2-1.

FC Marlene kwam scherp uit de kleedkamer, het zette hoog druk en voerde het tempo op. Doelman John Heijstek, die de na afgelopen vrijdag geblesseerde Dennis Kaptijns verving, ontpopte zich steeds meer tot gelijkwaardige vervanger. Met enkele miraculeuze reddingen hield hij zijn ploeg op voorsprong. In de 27e minuut werd het zelfs 3-1, Piet Adams veroverde op karakter de bal en via Joey van Hoof was het Romano Ter Linden die scoorde. Drie minuten later was het verschil weer 1 doelpunt, Heus was de doelpuntenmaker. Nog geen twee minuten later was de marge weer twee. De uitblinkende Ramon Dekkers kreeg de bal van Imad Kharichef en ging alleen op doelman De Wit af, met een schitterende trap liet hij de Oranje doelman kansloos.

Voor FC Marlene het moment om een extra veldspeler in te zetten om terug in de wedstrijd te komen. Maar het was opnieuw Ramon Dekkers die met zijn tweede treffer van de avond de wedstrijd leek te beslissen. Maar de Heerhugowaarders kwamen terug in de wedstrijd, Younes Darri schoot drie minuten voor tijd de 5-3 binnen en met nog twee minuten op de klok was het Mohamed Attaibi die de aansluittreffer binnen schoot, 5-4. Maar de thuisploeg rechte haar rug en in de laatste minuut was het Reggy Elias die er weer een verschil van twee van maakte. Dat FC Marlene er twintig seconden voor tijd nog 6-5 van maakte deerde niet, drie belangrijke punten bleven in Berkel-Enschot.

Door dit resultaat maakt ZVV BE’79 nog steeds kans op deelname aan de play offs om het kampioenschap van Nederland, de laatste competitie wedstrijd van aanstaande vrijdag is beslissend. In Hoorn wordt het in een onderling duel met HV/Veerhuys beslist, alleen de winnaar stelt deelname veilig.