ZVV BE’79 heeft zich geplaatst voor de play offs om het Nederlands kampioenschap, in een volle sporthal ’t Ruiven in Berkel-Enschot won de ploeg met 3-1 van AGOVV. Aanstaande vrijdag speelt de ploeg thuis tegen FC Marlene en zondag staat de uitwedstrijd in Heerhugowaard op het programma.

De thuisploeg trad enigszins gehavend aan, zonder de geschorste Appie Marouane en Reggy Elias en zonder de geblesseerde Denzel van Houtum werd er afgetrapt. Coach Jeroen Hakkens trok zijn zaalvoetbalschoenen aan om de selectie compleet te maken. Al na zes minuten kwam ZVV BE’79 op voorsprong, het was Kenneth van de Wiel die met een fantastische punter de bal in de kruising schoot, 1-0. De thuisploeg bleef gevaarlijk, gaf weinig weg en kreeg kansen om de score uit te breiden. Romano Ter Linden schoot op aangeven van Jeroen Hakkens op de paal en aan de andere kant stond doelman Dennis Kapteijns klaar om een van de weinige kansen van AGOVV ongedaan te maken.

Vier minuten voor rust werd de score verdubbeld, Piet Adams werd weggestuurd en legde prima breed op de vrij staande Imad Kharichef, 2-0. Even later verdween een schot van Ramon Dekkers maar net naast het doel.

In de tweede helft moesten de gasten komen en werden enkele malen gevaarlijk. Het was Piet Adams die op de doellijn redde en een tegentreffer voorkwam. Aan de andere kant kwam een inzet van Jeroen Hakkens op de paal en ook een schot van Ramon Dekkers trof net geen doel. Halverwege de tweede helft leek BE’79 de wedstrijd in haar voordeel te beslissen, Jeroen Hakkens miste vrij voor de doelman maar de kans van Piet Adams even later was nog groter. Imad Kharichef legde na een snelle counter breed op Piet Adams, hij leek binnen te schieten maar een reflex van doelman Cenik voorkwam de derde treffer.

Met nog vijf minuten op de klok kwam AGOVV met een extra veldspeler, de thuisploeg verdedigde sterk en gaf ook in deze fase weinig weg. Met nog twee minuut op de klok was het toch AGOVV dat scoorde, een schot vanuit de tweede lijn werd door doelman Kapteijns nog gered maar in de rebound was het Rachid Boughalab die de gasten nog enige hoop gaf, 2-1. Even later werd die hoop aan flarden geschoten, Mohamed Marouane schoot van afstand richting een leeg doel, de paal leek redding te geven voor de gasten maar Ramon Dekkers was alert en schoot de bevrijdende treffer binnen.

Door de overwinning vestigde ZVV BE’79 zich definitief bij de laatste zes en kan zich opmaken voor de dubbele confrontatie met FC Marlene.