Na de nipte nederlaag van afgelopen vrijdag moest BE’79 in de return tegen FC Marlene in Heerhugowaard winnen om de kwart finale te overleven. De uiteindelijke 2-0 nederlaag gaf een vertekend beeld, het was de ploeg uit Berkel-Enschot dat sporthal De Waardegolf lang in haar greep had maar uiteindelijk toch haar meerdere in de thuisploeg moest erkennen.

De gasten begonnen prima aan de wedstrijd, de eerste kans was voor Imad Kharichef maar zijn schot ging net voorlangs. Halverwege de eerste helft had de thuisploeg nog geen kans gehad en BE’79 kreeg wel mogelijkheden om op voorsprong te komen. Ramon Dekkers en Reggy Elias kregen de bal niet in het doel. Vijf minuten voor rust leek BE’79 dan toch op voorsprong te komen, een hakbal van Reggy Elias kwam vrij voor het doel waar Ramon Dekker binnen leek te schieten, maar het was doelman Barry de Wit die redding bracht voor de thuisploeg.

Drie minuten voor rust was er opnieuw gevaar voor de doel van Marlene, een grote kans voor Reggy Elias was opnieuw een prooi voor doelman De Wit. BE’79 bleef het proberen en kort voor rust was de eerste echte kans voor de thuisploeg wel raak. Een snelle counter werd uitgespeeld en Younes Daari was de gevierde man, 1-0.

In de tweede helft kwam FC Marlene iets beter in de wedstrijd, maar ook BE doelman Dennis Kapteijns stond zijn mannetje. Halverwege de tweede helft leek Mohamed Attaibi de score te verdubbelen maar doelman Kapteijns voorkwam een doelpunt. Aan de andere kant was ook Marlene doelman De Wit die zijn ploeg op de been hield. Vijf minuten voor tijd leek de thuisploeg de wedstrijd in haar voordeel te beslissen. Denzel van Houtum leek met een sliding de bal nog in de ploeg te houden maar Stefan Dol kon toch nog vrij voor doelman Kapteijns binnen werken, 2-0.

De laatste vijf minuten probeerde BE’79 met een extra veldspeler nog iets te forceren maar paal, lat en doelman De Wit stonden een treffer in de weg. De uiteindelijke 2-0 nederlaag was zuur maar BE’79 verlaat met opgeheven hoofd het toneel. Met een plek bij de laatste 6 kan men spreken van een meer dan geslaagd seizoen.