Na het succesvol verlopen seizoen, waarin als debutant de play offs werden bereikt, maakt zaalvoetbal vereniging BE’79 zich op voor een nieuw seizoen in de Eredivisie. De selectie is redelijk intact gebleven, Denzel van Houtum en Kenneth van de Wiel verlaten de club terwijl Adnane el Tarrahi overkomt van ZVG/Cagemax.

Denzel van Houtum vertrekt naar FC Eindhoven, een stap omhoog, terwijl Kenneth van de Wiel een stapje lager gaat spelen bij ZVS/Bodemflex. Jammer, Denzel speelt pas 1 volledig seizoen op het hoogste niveau en we hadden hem graag nog een seizoen bij BE’79 zien spelen, maar we begrijpen zijn keuze. Als speler wil je immers zo hoog mogelijk spelen en Denzel beschikt over de kwaliteiten om dat te bereiken. Het laat zien dat we als club toch ook oog hebben voor talent uit de regio.

Kenneth heeft de successen van BE’79 allemaal meegemaakt. Hij kwam toen we nog topklasse speelde, won de districtsbeker, werd kampioen in de topklasse, behaalde nacompetitie in de eerste divisie en de landelijke bekerfinale(werd door Corona uit eindelijk niet gespeeld) en promoveerde uiteindelijk mee naar de Eredivisie. Je kan wel zeggen dat Kenneth een zeer succesvolle periode bij BE’79 heeft gehad. Jammer om afscheid te moeten nemen van zo’n speler, maar ook van Kenneth begrijpen we zijn keuze.

Wij wensen beide spelers alle succes toe bij hun nieuwe club. Naast Denzel en Kenneth nemen we ook afscheid van reserve doelman John Heijstek, al is dat afscheid niet definitief. John blijft als oproepkracht verbonden aan de club, zijn drukke werkzaamheden laten het niet toe om wekelijks aanwezig te kunnen zijn tijdens trainingen en wedstrijden. John was naast reserve doelman ook een ‘motivator’ in de kleedkamer en op de bank, maar bovenal een prima stand in voor Dennis Kapteijns. Dat heeft hij nog maar eens laten zien de de wedstrijd tegen FC Marlene enkele weken terug.

De enige overschrijving is van Adnane el Tarrahi. Hij komt over van ZVG/Cagemax. Deze linksbenige speler heeft een verleden bij Jong Oranje en kwam eerder ook uit voor TPP Rotterdam in de eredivisie. Naast Adnane zijn er nog een aantal spelers die tijdens de voorbereiding hun kans proberen te pakken om aan te sluiten bij de selectie. Afgelopen weken hebben we een aantal trainingen gehad met spelers uit de regio en ook dit keer hebben we gezien dat er voldoende talent rondloopt, we hopen dat er weer een aantal kunnen doordringen.

Inmiddels is ook de loting voor de nieuwe competitie 2022-2023 achter de rug. Op basis van de Hypercube ranking is deze tot stand gekomen. Op deze ranking is ZVV BE’79 inmiddels opgeklommen naar een mooie 5e positie! Na de loting is bepaald dat in de eerste fase van de competitie ZVV BE’79 niet uitkomt tegen ASV Lebo, AGOVV en Leekster Eagles.
Een volledig overzicht over het verloop van de Eredivisie vind je hier.