ZVV BE’79 is het zaalvoetbalseizoen begonnen met een nederlaag, in sporthal ’t Ruiven werd de derby tegen FCK de Hommel met 1-2 verloren. Na een matige eerste helft zocht de ploeg met een 0-2 achterstand de kleedkamer op. In de tweede helft domineerde de thuisploeg maar verder dan een treffer van Adnan Tarrahi kwam de thuisploeg niet.

Na drie minuten was de eerste kans voor de thuisploeg, Piet Adams zag zijn schot uit de draai maar net voorlangs gaan. Veel kansen waren er niet, halverwege de eerste helft waren het de gasten die uit het niets op voorsprong kwamen. Een vrije trap van Fouad Dahmani verdween in het dak van het doel achter Dennis Kapteijns. Kort voor rust kwam FCK de Hommel zelfs op 0-2, balverlies bij BE’79 werd direct afgestraft. Adil Zouthane bood Riad Elloukmani een niet te missen kans.

Direct aan het begin van de tweede helft schakelde de thuisploeg een tandje bij, de gasten werden terug gedrukt op eigen helft en kwamen er nog maar sporadisch uit. De thuisploeg kreeg wel kansen maar waren niet scherp in de afwerking. In de 29e minuut viel de aansluittreffer, Joey van Hoof legde af op Adnan Tarrahi, hij liet doelman Burg kansloos.

De thuisploeg drong verder aan en voor de neutrale toeschouwer was het genieten. FCK de Hommel trof de lat en tien seconden later was het Mohamed Marouane die aan de andere kant de paal trof. Uit een corner leek Mohamed Marouane de gelijkmaker binnen te kunnen tikken maar hij kwam net tekort.

ZVV BE’79 moest genoegen nemen met een nederlaag terwijl FCK de Hommel opgelucht adem kon halen. Aanstaande vrijdag reist de ploeg uit Berkel-Enschot af naar Heerhugowaard, tegenstander is dan FC Marlene.