Na de nederlaag van vorige week tegen FCK De Hommel boekte ZVV BE’79 een mooie overwinning in Heerhugowaard. In een enerverende wedstrijd waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd waren was het Reggie Elias die vijf seconden voor het einde de winnende treffer binnen schoot.

ZVV BE’79 begon brutaal aan de wedstrijd en creëerde in de eerste minuten de beste kansen, Imad Kharichef, Piet Adams en Joey van Hoof misten maar net. Aan de andere kant moest doelman Dennis Kapteijns ook een aantal maal in actie komen om zijn doel schoon te houden. Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg op voorsprong, Amir Molkarai schoot van afstand raak, 1-0. Twee minuten later was het alweer gelijk, het was Ramon Dekkers die ook van afstand raak schoot, 1-1.

Beide ploegen kregen kansen om nog voor rust op voorsprong te komen maar tot doelpunten kwam het niet, vooral door prima keeperswerk aan beide kanten.

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde, de thuisploeg voerde de druk op, had meer balbezit maar de kansenverhouding bleef gelijk. Younes Daari kreeg kreeg twee grote kansen maar schoot zijn eerste voorlangs en de tweede trof de paal. Ook BE’79 kreeg kansen maar hier stond de lat een treffer in de weg.

Met nog ruim vijf minuten op de klok voerde FC Marlene de druk op, BE’79 moest vooral verdedigen maar weerde zich kranig. In de laatste minuut leek BE’79 uit een counter op voorsprong te komen, maar doelman De Wit stond een treffer in de weg. Vijf seconden voor tijd was het wel raak, uit een razendsnelle omschakeling was het Imad Kharichef die de vrijstaande Reggy Elias vond, hij schoot onhoudbaar in het dak van het doel. Op basis van de hele wedstrijd was een gelijkspel misschien terecht geweest maar in het BE’79 kamp maalde daar niemand om.