ZVV BE’79 boekte afgelopen vrijdagavond haar derde overwinning op rij, in sporthal ’t Ruiven werd er een verdiende 5-2 overwinning behaald. Het zag er in de beginfase allerminst rooskleurig uit, maar ondanks een 0-2 achterstand vocht de ploeg uit Berkel-Enschot zich terug in de wedstrijd.

De eerste twee kansen van de wedstrijd waren voor de BE’79, Mohamed Marouane kwam tot twee keer toe vrij voor het Veerhuys doel maar doelman Marcel Ons voorkwam treffers voor de thuisploeg. Het was Veerhuys dat de leiding nam, na een snelle counter was het David Albert die met een stift doelman Dennis Kapteijns kansloos liet. Twee minuten later werd het zelfs 0-2, Jesse Koeman schoot zijn ploeg op een comfortabele voorsprong. Een time out van coach Jeroen Hakkens was nodig om zijn ploeg op scherp te zetten. In de 12e minuut was het Joey van Hoof die op aangeven van Mohamed Marouane BE’79 terug in de wedstrijd schoot, 1-2.

Al vroeg in de tweede helft kwam de gelijkmaker, een intrap van Adnan Tarrahi kwam bij de vrijstaande Romano Ter Linden, 2-2. Twee minuten later was het opnieuw raak. Een ingestudeerde vrije trap van Mohamed Marouane werd door Adnan Tarrahi binnen geschoten, 3-2. De thuisploeg speelde agressief en scherp en gaf weinig meer weg. Halverwege de tweede helft was het opnieuw Romano Ter Linden, op aangeven van Joey van Hoof, die scoorde na een prima aanval, 4-2. De gasten uit Hoorn kwamen er niet meer uit en toen Davis Albert met zijn tweede gele kaart moest vertrekken leek de wedstrijd beslist.

Veerhuys probeerde het nog door met een extra veldspeler een doelpunt te forceren maar het was BE’79 dat kansen kreeg op meer. Kansen vanaf eigen helft op een leeg doel voor Imad Kharichef, Romano Ter Linden en Ramon Dekkers werden niet benut. Drie minuten voor tijd was het Reggy Elias die wel doel trof, vanaf eigen helft wist hij de bal in een leeg doel te plaatsen en daarmee de verdiende overwinning veilig te stellen, 5-2.