ZVV BE’79 ging vol voor de winst in de laatste minuten van de uitwedstrijd tegen Volendam, maar het kreeg de deksel op de neus. In de allerlaatste seconde was het Robert Kwakman die sporthal Opperdam op zijn kop zette, vanaf eigen helft schoot hij de winnende treffer in het lege doel.

ZVV BE’79 begon matig aan de wedstrijd, toch was de eerste kans voor de gasten. Uit een corner schoot Piet Adams naast. Aan de andere kant was het aan doelman Dennis Kapteijns te danken dat de thuisploeg op voorsprong kwam. Halverwege de eerste helft was het Ramon Dekkers die uit een vrije trap de lat trof. Het duurde tot drie minuten voor rust dat de eerste treffer viel, uit een rebound was het Robin Kwakman die zijn ploeg op voorsprong schoot, 1-0.

De tweede helft begon de ploeg van coach Jeroen Hakkens veel beter, in de vierde minuut na rust was het Mohamed Marouane die na een individuele actie de gelijkmaker binnen schoot, 1-1. Het spel golfde op en neer met kleine kansen aan beide kanten. In de tiende minuut leek BE’79 op voorsprong te komen na een inzet van Appie Marouane, de lat bracht redding voor de thuisploeg.

In de laatste minuten van de wedstrijd ging BE’79 met een extra veldspeler op zoek naar de overwinning, tot twee keer toe leek Mohamed Marouane de winnende treffer binnen te schieten maar tot twee keer toe was het de Volendam doelman die redding bracht. De allerlaatste aanval, met nog luttele seconden op de klok, werd onderschept en vanaf eigen Volendam helft richting het lege BE’79 doel geschoten. Sporthal Opperdam ontplofte toen de bal In de zoemer in het lege doel verdween, 2-1.

Aanstaande vrijdag speelt ZVV BE’79 een bekerwedstrijd in Utrecht tegen JCK/Aiso, twee dagen later, op zondag, staat de verre uitwedstrijd in en tegen Texel op het programma.