In de eerste ronde van de bekercompetitie is ZVV BE’79 keihard onderuit gegaan, in sporthal Hoograven werd het 7-3 voor eerste divisionist JCK/Aiso. Geen moment heeft de ploeg van coach Jeroen Hakkens aanspraak kunnen maken op een goed resultaat, vanaf het begin was het de thuisploeg die de gasten overtroefde.

De eerste plaagstootjes waren nog wel van BE’79, een inzet van Imad Kharichef en Appie Marouane troffen geen doel. Het was vervolgens JCK/Aiso dat het heft in handen nam, opgezweept door hun fanatieke supporters werd BE’79 op alle fronten afgetroefd. Halverwege de wedstrijd stond er een 4-0 ruststand op het scorebord, dat BE’79 vijf keer de paal trof deed aan de tussenstand weinig af.

De gasten moesten in de tweede helft uit een ander vaatje tappen om nog enigszins terug in de wedstrijd te komen. In de 4e minuut was het Appie Marouane die met een punter via de binnenkant van de paal doel trof, maar in het vervolg ging er nog steeds te veel mis om aanspraak te maken op meer.

Met nog tien minuten op de klok werd er een extra veldspeler ingezet, maar het was de thuisploeg die het direct afstrafte. Tot twee keer toe verdween de bal vanaf eigen helft in het lege BE’79 doel, 6-1. De doelpunten van Appie Marouane en Imad Kharichef waren voor de statistieken en het slotakkoord van voor JCK/Aiso, opnieuw verdween de bal in het lege doel, 7-3.

Lang tijd om te treuren is er niet, morgenmiddag reist BE’79 naar Texel voor de competitiewedstrijd tegen Texel ’94, een goed moment om aan te tonen dat het verlies in de beker een incident is geweest.