Na twee opeenvolgende nederlagen, vorige week voor de competitie en afgelopen vrijdag voor de beker, wist ZVV BE’79 de lastige uitwedstrijd tegen Texel ’94 wel te winnen. De nipte 1-2 overwinning zorgde voor een prettige terug reis vanaf het waddeneiland naar Berkel-Enschot.

De gasten begonnen prima aan de wedstrijd, al in de eerste minuut trof Appie Marouane de lat na een goed lopende aanval. Even later was het Ramon Dekkers die een voetje te kort kwam om de bal binnen te tikken. Ook de stift van Reggy Elias na een geweldige individuele actie werd niet beloond met de openingstreffer. Na zes minuten was er de eerste kans voor de thuisploeg, doelman Dennis Kapteijns voorkwam met een prima redding een treffer voor de thuisploeg. Even later was hij kansloos op een vrije trap maar de lat bracht redding.

In de tiende minuut viel de openingstreffer, Reggy Elias stuur zijn tegenstander het bos in, combineerde met Joey van Hoof en schoot uiteindelijk binnen, 0-1. Even later opnieuw een grote kans, een lange bal van doelman Dennis Kapteijns beland bij Imad Kharichef, vrij voor doelman Smit tikte hij net naast. Kort voor rust was het opnieuw de lat die een treffer voor Texel ’94 in de weg stond. Ook aan de andere kant bracht de lat redding toen een lobcorner vol werd geraakt door Appie Marouane.

Direct vanaf de tweede helft ging Texel op zoek naar de gelijkmaker, het tempo ging omhoog en het publiek kreeg een enerverend schouwspel te zien. In de vierde minuut viel de gelijkmaker, na een prima combinatie was het Jesper Arkenbout die binnen tikte. Nog geen minuut later was het opnieuw BE’79 dat op voorsprong kwam, zoals wel vaker kwam het doelpunt uit een dood spelmoment. Een corner van Adnan Tarrahi werd door Joey van Hoof prima binnen geschoten, 1-2.

De thuisploeg ging meer risico nemen maar de gasten gaven weinig weg. Zes minuten voor tijd was er een grote mogelijkheid om verder uit te lopen voor BE’79. Romano Ter Linden speelde zijn tegenstander uit, speelde op de vrij voor de doelman staande Joey van Hoof, hij legde perfect terug op Romano Ter Linden die vervolgens vrij binnen kon schieten. Het was echter doelman Alexander Smit die met een fabelachtige redding een doelpunt voorkwam.

Nog vijf spannende minuten op de klok, Texel voerde de druk op maar BE’79 toonde karakter. Met slidings en ultieme inspanningen werd iedere Texel aanval onschadelijk gemaakt. Het spel werd fysieker en toen duidelijk werd dat de winst zeker was kreeg Texel de zesde overtreding tegen. Met nog 1 seconde op de klok was de overwinning binnen, dat Romano Ter Linden de tien meter trap naast schoot kon de overwinningspret niet drukken.

Aanstaande vrijdag speelt ZVV BE’79 een thuiswedstrijd, tegenstander is Groene Ster uit Vlissingen. Aanvang in sporthal ’t Ruiven is 20.30 uur.