In een spectaculaire wedstrijd heeft ZVV BE’79 het in de competitie nog ongeslagen Groene Ster haar eerste nederlaag toegebracht. In een spannende en enerverende slotfase was het Romano Ter Linden die de bevrijdende 6-4 binnen schoot. Een meer dan verdiende overwinning waarmee de ploeg uit Berkel-Enschot aansluiting houd in de top van de Eredivisie.

De thuisploeg begon niet goed aan de wedstrijd, het waren de gasten die scherper oogde en vooral in de eerste minuten het spel domineerde. Het was dan ook niet verrassend dat Groene Ster na vijf minuten op voorsprong kwam. Mourad Azzanagui schoot vanaf de zijkant de bal in de verre hoek achter doelman Dennis Kapteijns, 0-1. De thuisploeg leek wakker geschud en kwam beter in haar spel. In de 9e minuut de eerste echte kans voor de thuisploeg, Romano Ter Linden schoot hard op de kruising. Even later was het Imad Kharichef die op aangeven van Piet Adams vrij voor doelman Van Der Elburg kwam, de twee en zestig (!) jarige doelman voorkwam de gelijkmaker.

Vijf minuten voor rust viel de gelijkmaker, zoals wel vaker scoorde BE’79 uit een corner. via Reggy Elias en Mohamed Marouane was het uiteindelijk Joey van Hoof die binnen schoot, 1-1. Twee minuten later kwam de thuisploeg verdiend op voorsprong, tot twee keer toe werd een schot geblockt maar uiteindelijk was het Appie Marouane die binnen schoot, 2-1.

De tweede helft begon voortvarend, in de tweede minuut was het Reggy Elias die na een vrije trap van Romano Ter Linden op sublieme wijze de bal met de hak binnen tikte, 3-1. Het mooiste doelpunt van de avond viel in de 26e minuut, na een snelle omschakeling was het Imad Kharichef die er vandoor ging, kapte zijn tegenstander uit om vervolgens de bal met links diagonaal in de kruising te schieten. Halverwege de tweede helft leek de wedstrijd beslist, Ramon Dekkers gaf hard voor richting tweede paal waar vervolgens Reggy Elias de bal hard in het dak van het doel schoot.

BE’79 leek op rozen met een 5-1 voorsprong maar binnen twee minuten kwam de gasten uit Vlissingen weer helemaal terug in de wedstrijd. Door doelpunten van Bakx, Kadiri en Azzanagui stond er met nog zes minuten op de klok plotseling een 5-4 stand op het scorebord.

Maar de thuisploeg herpakte zich en het was Romano Ter Linden die Groene Ster pijn deed, hij kon vrij opstomen en vanaf een meter of tien schoot hij onhoudbaar binnen, 6-4. Groene Ster probeerde het nog wel maar BE’79 gaf weinig meer weg en speelde de laatste minuut de wedstrijd professioneel uit.

Komende week speelt ZVV BE’79 niet, vrijdag 4 november is de eerst volgende wedstrijd, opnieuw thuis. Tegenstander is ZVV Eindhoven.