De eerste selectie van ZVV BE’79 speelde afgelopen vrijdag niet maar er stonden wel twee topwedstrijd op het programma in sporthal ’t Ruiven in Berkel-Enschot. Het tweede team, onder leiding van Mohamed Allouch speelde net als het Jeugdig vierde team beide een topper in hun competitie.

De ploeg van Mohamed Allouch speelde tegen het eveneens ongeslagen ZVVR/Metsj Point een heuse topper in de topklasse C. De ploeg uit Gorinchem begon met 15 punten uit 5 wedstrijden aan de wedstrijd terwijl ZVV BE’79 2 met 12 punten uit 4 wedstrijden ook nog geen punten had laten liggen.

De thuisploeg liet er geen gras over groeien en startte indrukwekkend. Al vroeg in de wedstrijd stond er een 2-0 voorsprong op het scorebord.

Deze voorsprong werd gedurende wedstrijd niet meer uit handen gegeven en met een uiteindelijke 8-3 overwinning blijft de ploeg het prima doen. Alleen Botafogo houd gelijke trend en deelt nu de koppositie met BE’79 2.

Het nieuw gevormde 4e team speelde eveneens een belangrijke wedstrijd, de vooral uit ’teenagers’ bestaande ploeg sloot begin van het seizoen aan en wil zich ontwikkelen tot een echt zaalvoetbalteam. Ook hun start is prima, met 15 punten uit 5 wedstrijden speelde het afgelopen vrijdag tegen het eveneens ongeslagen S.V. Tongelre.

Na een 0-2 achterstand rechte de ploeg van coaches Rogier Uitslag en Corné Akkermans de rug en kwam knap terug in de wedstrijd.

Na de gelijkmaker kwam de ploeg zelfs op een 3-2 voorsprong maar lang duurde deze niet. Tongelre maakte gelijk en kreeg in de laatste minuut van de wedstrijd nog een vrije trap op vijf meter van de doellijn.

Met een katachtige redding voorkwam doelman Niek de Jong een tegentreffer en eindigde de wedstrijd in een gelijkspel waar beide ploegen wel met konden leven.