Met de 4-2 winst op ZVV Eindhoven bezit ZVV BE’79 momenteel een mooie derde plek op de ranglijst achter topploegen ZVV Hovocubo en FC Eindhoven. Het zegt nog niets, pas na 12 wedstrijden wordt de definitieve stand opgemaakt, maar er kan voorzichtig gedacht worden aan de kampioenen poule in de tweede fase van de competitie.

In de eerste minuten van de wedstrijd waren er enkel spelden prikjes die uitgedeeld werden, een schot van Romano Ter Linden trof de paal en ook aan de andere kant werd doelman Dennis Kapteijns geholpen door de paal. In de achtste minuut viel de openingstreffer, Romano Ter Linden liet doelman Aytas kansloos met een schot in de verre hoek, 1-0. Vijf minuten later verdubbelde de thuisploeg de score, een snelle intrap van Adnan Tarrahi werd feilloos binnen geschoten door Joey van Hoof. Nog voor rust leek ZVV BE’79 de wedstrijd te beslissen toen Imad Kharichef na een combinatie met Regy Elias een ‘veilige’ 3-0 score op het scorebord zette.

In de tweede helft werd de wedstrijd een stuk grimmiger, niet alleen binnen de lijnen maar ook daarbuiten. De ‘supporters’ uit Eindhoven zweepte hun spelers op met trommels maar de thuisploeg bleef rustig en probeerde de voorsprong uit te bouwen. De kansen werden echter niet afgemaakt en na enig oponthoud halverwege de tweede helft was het ZVV Eindhoven dat scoorde. Ilias Achenteh scoorde uit een corner de 3-1. BE’79 herstelde direct en twee minuten later was de marge weer drie toen Piet Adams op aangeven van Appie Marouane de 4-1 binnen schoot.

Het arbitrale duo Karremans en Koene hadden het lastig en lieten zich meeslepen in de hectiek. Een rode kaart voor een staflid van ZVV Eindhoven was het gevolg. De gasten gingen met een extra veldspeler op zoek naar een doelpunt, bij BE’79 was de organisatie even weg en Mourad Souidi profiteerde vier minuten voor tijd met de 4-2. Toen Ilias Achenteh na een tweede gele kaart met rood van het veld moest en de wedstrijd nog even stil gelegd werd door ongeregeldheden op de tribune leek het vuur voor even later geblust. Een eerste tien meter trap van Romano Ter Linden en even later ook van Mohamed Marouane troffen geen doel maar BE’79 kon de wedstrijd simpel uit spelen met een mannetje meer op het veld.

Een belangrijke overwinning, met nog vier wedstrijden te gaan in de eerste fase van de competitie staat de ploeg van Jeroen Hakkens op een voorlopige keurige derde plaats. Aanstaande vrijdag reist ZVV BE’79 af naar Zwaag, daar treft het ZVV Hovocubo.