Bron: Brabants Dagblad(Wil van de Heuvel)
Het duel met landskampioen en bekerwinnaar Hovocubo werd bij de zaalvoetballers van BE’79 met veel belangstelling tegemoet gezien. Het werd uiteindelijk een kleine deceptie. De geel-zwarten liepen met een stevige 7-1 nederlaag flink in het mes. Vooralsnog is de Noord-Hollands formatie een maatje te groot.

Het duel in Zwaag was voor BE’79 een belangrijke graadmeter om te peilen waar de Berkel-Enschotse formatie nu precies staat. BE’79 ontpopt zich steeds vaker als een gevaarlijke outsider waar richting play-offs meer en meer rekening moet worden gehouden. Hovocubo en FC Eindhoven blijven vooralsnog onaantastbaar. Dat bleek ook nu maar weer eens.

De manschappen van coach Jeroen Hakkens hadden het vooral voor rust zwaar te verduren. Tijdens de gang naar de kleedkamer stond er al een 5-1 stand op de borden. Bij een 4-0 stand tekende Ramon Dekkers voor de enige Brabantse treffer.

Na de pauze kwam BE’79 op de houten speelvloer een beetje beter voor de dag. Aan doelpunten kwamen de bezoekers niet meer toe. Integendeel, Hovocubo liep verder uit naar een 7-1 overwinning. Omdat naaste concurrent ASV Lebo met 8-1 van hekkensluiter ZVV Den Haag won, zijn de Amsterdammers nu BE’79 gepasseerd in de strijd om de derde plaats.