De zaalvoetballer van ZVV BE’79 kwamen afgelopen vrijdagavond pas laat op gang, na een matige eerste helft en een 0-2 achterstand werd het in de tweede helft spannend en beleefde de supporters een heerlijke zaalvoetbal wedstrijd. Het waren de Tigers uit Roermond die uiteindelijk de 4-6 winst grepen in een spectaculaire slotfase.

Al in de 3e minuut kwamen de gasten op voorsprong, uit de kluts was het Taoufik Chadli die scoorde, 0-1. ZVV BE’79 kwam niet aan voetballen toe en het waren de gasten die domineerde, Ishak Belhaj verdubbelde de voorsprong in de 7e minuut. De Tigers uit Roermond kregen kans na kans om de voorsprong groter te maken maar doelman Dennis Kapteijns was een ‘sta in de weg’ voor de gasten.

In de tweede helft draaide de wedstrijd volkomen, BE’79 kwam prima uit de kleedkamer en al na 1 minuut in de tweede helft was het Mohamed Marouane die op aangeven van Romano Ter Linden de aansluittreffer binnen tikte, 1-2. De gelijkmaker hing in de lucht, Piet Adams en Matijs van Ingen kregen prima kansen maar miste. Aan de andere kant was het Solaiman Ramdani die na een snelle omschakeling wel doel trof, 1-3. Één minuut later was het Romano Ter Linden die vrij aan kon leggen, zijn inzet ging via de rug van een op de grond liggen tegenstander net naast.

In een enerverende slotfase trok de thuisploeg de wedstrijd volledig naar zich toe. Met een extra veldspeler was het Appie Marouane die met een punter de 2-3 binnen schoot. Vier minuten voor tijd vlier de gelijkmaker, Tigers zette druk en na een prima aanval was het Dennis Kapteijns die opstoomde en de vrijstaande Jordy van der Minne vond, 3-3. Twee minuten later kwam BE’79 zelfs op voorsprong, Piet Adams zette sporthal ’t Ruiven in vuur en vlam, 4-3.

Nu waren het de gasten die een extra veldspeler inzette en succes had, Ishak Belhaj trok de stand weer gelijk, 4-4. Veertig seconden voor tijd was het Taoufik Chadli die Tiger weer op voorsprong schoot, 4-5. BE’79 probeerde het nog wel met een extra veldspeler maar in de laatste seconden viel de treffer aan de andere kant toen Aimane M’rabet Eloued de bal vanaf eigen helft in een leeg doel schoot en de eindstand bepaalde, 4-6.

Met nog twee wedstrijden te gaan heeft ZVV BE’79 nog een resultaat nodig om zich bij de beste 8 teams te plaatsen om vervolgens in het nieuwe jaar in de kampioen poule mee te kunnen strijden. Aanstaande vrijdag reis de ploeg naar Amsterdam voor de wedstrijd tegen VNS United.