Met de 2-4 winst in de voorlaatste competitiewedstrijd tegen VNS United in Amsterdam plaatste ZVV BE’79 zich definitief voor de kampioen poule. Hierin strijden de 8 beste teams uit de reguliere competitie vanaf januari om uit te maken wie de zaalvoetbal kampioen van Nederland wordt.

De thuisploeg kwam in de 5e minuut op voorsprong maar het waren vervolgens de gasten uit Berkel-Enschot die de wedstrijd naar zich toe trok. In de 8e minuut was het Romano Ter Linden die uit een intrap van Joey van Hoof de gelijkmaker binnen schoot, 1-1. Twee minuten later was het opnieuw een intrap die doeltreffend afgewerkt werd. Mohamed Marouane vond de vrijstaande Reggy Elias bij de tweede paal, 1-2.

Kort voor rust was de thuisploeg enkele malen gevaarlijk maar de gelijkmaker bleef uit. Het doelpunt viel aan de andere kant toen de VNS doelman de bal onderschepte en opstoomde richting het vijandelijk doel. Dennis Kapteijns stopte de inzet en het was Romano Ter Linden die vanaf de eigen achterlijn met een formidabel schot de bal in een keer in het andere doel schoot, 1-3.

In de tweede helft gebeurde er niet zo heel veel meer, VNS kwam nog wel terug in de wedstrijd maar het was uiteindelijk Piet Adams die op aangeven van Mathijs van Ingen de wedstrijd definitief op slot gooide, 2-4.

Aanstaande vrijdag staat de thuiswedstrijd tegen koploper FC Eindhoven nog op het programma maar met 21 punten uit 11 wedstrijden is ZVV BE’79 niet meer te achterhalen door de nummer 9 en plaatst zich net als vorig seizoen bij de beste 8 teams van de eerste fase.