ZVV BE’79 verloor haar laatste wedstrijd van het jaar 2022 met 2-6, ondanks de nederlaag komt de ploeg uit Berkel-Enschot vanaf januari uit in de kampioen poule. Hierin strijden de beste 8 teams uit de eerste fase van de competitie in een volledige competitie om het kampioenschap van Nederland.

De thuisploeg kwam al vroeg in de wedstrijd op achterstand, uit een intrap was het Dennis van den Eijnden die doel trof. BE’79 kreeg kansen op de gelijkmaker, maar de scherpte ontbrak in de afwerking. Aan de andere kant was ook FC Eindhoven niet scherp en was het doelman Dennis Kapteijns die enkele malen een grotere achterstand voorkwam. Nog voor rust leken de gasten de wedstrijd al te beslissen, topschutters Said Bouzambou en Ayoub Boukhari zorgden voor een 0-3 ruststand.

Het begin van de tweede helft was voor de thuisploeg, na een snelle omschakeling was het Reggy Elias die op aangeven van Joey van Hoof hard binnenschoot, 1-3. FC Eindhoven schakelde een tandje bij en het was ex-BE’79 speler Denzel van Houtum die bij de 2e paal de 1-4 binnen tikte. Toen Said Bouzambou één minuut later zijn tweede treffer binnenschoot was de wedstrijd definitief beslecht.

Met een extra veldspeler voor doelman Dennis Kapteijns probeerde BE’79 nog terug te komen, Mohamed Marouane scoorde in overtal de 2-5 maar het slotakkoord was voor FC Eindhoven. Vanaf eigen helft in een leeg doel was het Dennis van den Eijnden die de 2-6. eindstand bepaalde.