Een prima start voor ZVV BE’79 in de kampioen poule, in eigen huis werd Groene Ster Vlissingen met een 5-1 nederlaag naar huis gestuurd. De thuisploeg kwam geen moment in gevaar en kon via vijf verschillende doelpuntenmakers uitlopen naar een ruime overwinning.

BE’79 begon scherp aan de wedstrijd en zette de gasten direct onder druk, de eerste kans kwam via de voet van Ramon Dekkers, zijn schot ging net naast. In de zesde minuut was het wel raak. een prima uitworp van doelman Dennis Kapteijns werd door Reggy Elias met een volley uit de lucht binnen geschoten. Drie minuten later werd de voorsprong verdubbeld. Piet Adams onderschepte de bal en legde breed op Jordy van der Minne, hij liet doelman Ben Sallam kansloos, 2-0.

Heel veel gaf BE’79 niet weg, Groene Ster was twee keer gevaarlijk van afstand, maar doelman Dennis Kapteijns wist met evenzoveel prima reddingen een tegentreffer te voorkomen.

In de tweede helft zakte het niveau wat in, de thuisploeg kreeg nog wel een uitgelezen kans maar Piet Adams trof de paal. Pas in de laatste fase leefde de wedstrijd wat op, Groene Ster ging met Ben Sallam als meespelende doelman verder maar het was Raman Dekkers die de 3-0 binnen schoot. Direct daarna was het Mourad Azzanagui die scoorde voor de gasten maar echt in gevaar kwam de thuisploeg niet meer. Met doelpunten van Joey van Hoof en Adnan Tarrahi in de laatste minuut werd de eindstand bepaald op 5-1.

Komende week is er geen programma, op vrijdag 10 februari speelt BE’79 een thuiswedstrijd tegen ASV Lebo en twee dagen later, zondag 12 februari, staat de uitwedstrijd tegen Hovocubo op het programma.