In de tweede wedstrijd van de kampioen poule leed ZVV BE’79 een nederlaag tegen ASV Lebo, na een slechte eerste helft en een 0-4 achterstand kwam de ploeg uit Berkel-Enschot in de tweede helft nog wel terug tot 3-4 maar kwam net te kort om één punt in eigen huis te houden.

De thuisploeg begon zwak aan de wedstrijd, onderlinge duel werden verloren en de gasten wisten in de 6e minuut op voorsprong te komen door Mohamed Chih. Het was ASV Lebo dat duidelijk de overhand hadden, kregen kansen om de voorsprong uit te breiden. Pas in de 13e minuut verdubbelde Redouan El Bouslaoui de voorsprong en één minuut later was het Omar Tissoudali die de 0-3 binnenschoot.

BE’79 kon er maar weinig tegenover zetten, zat totaal niet in de wedstrijd en kort voor rust werd het zelfs 0-4 voor de gasten.

In de tweede helft startte de thuisploeg direct met een extra veldspeler om op deze manier meer kansen af te dwingen. En dat had succes, na twee minuten was het Reggy Elias die het overtal benutte, 1-4. De gasten werden constant teruggedrongen op eigen helft en in minuut 27 was het Jordy van der Minne die hard en hoog de tweede treffer voor de thuisploeg binnenschoot.

De gasten werden onrustig en bij BE’79 heerste het gevoel dat er mee in zat. Het vele balbezit leverde echter geen grote kansen op, pas in de laatste minuut leek het nog echt spannend te worden, Mathijs van Ingen schoot de aansluittreffer binnen, 3-4. Maar deze treffer kwam te laat, ASV Lebo haalde opgelucht adem en ZVV BE’79 kon alleen zichzelf verwijten dat het met name in de eerste helft nier scherp genoeg was.

Morgen, zondag 12 februari, speelt ZVV BE’79 opnieuw, ze reizen dan af naar Zwaag voor de inhaalwedstrijd tegen titelkandidaat ZVV Hovocubo.