De mooie overwinning van een week geleden tegen FC Marlene kon geen vervolg gegeven worden in de uitwedstrijd tegen Tigers uit Roermond. BE’79 kwam nog wel op voorsprong maar verloor uiteindelijk verdiend met 6-1.

Direct vanaf de eerste minuut had BE’79 moeite met het hoge tempo van de thuisploeg. Toch kwamen de gasten op voorsprong, een schot van Appie Marouane werd nog gekeerd maar in de rebound was het Piet Adams die zijn ploeg op voorsprong zette. Binnen twee minuten stond BE’79 op achterstand, Taoufik Chadli schoot tweemaal raak, 2-1.

Toen Jasco Dzurlic in de 12e minuut de voorsprong voor Tigers vergrootte leek het een zware avond te worden voor BE’79. Ook in de tweede helft was het de thuisploeg die de wedstrijd domineerde, BE’79 probeerde al snel met een extra veldspeler onder de druk uit te komen maar zonder resultaat.

Het was Tigers dat verder uitliep door doelpunten van Eloud, Chadli en Dzurlic en daarmee de eindstand bepaalde op 6-1. Ondanks de nederlaag staat ZVV BE’79 op een keurige vijfde plaats, een positie die recht geeft op play offs. Aanstaande vrijdag staat er opnieuw een uitdaging te wachten, titelkandidaat FC Eindhoven komt op bezoek in sporthal ’t Ruiven. Aanvang van de wedstrijd is 21.30 uur.