De wedstrijd kende een enerverende slotfase waarin de thuisploeg nog goed terugkwam van een 0-3 achterstand. Pas in de laatste minuut werd de wedstrijd beslist door de gasten, uiteindelijk bleek FC Eindhoven een maatje te groot voor de ploeg uit Berkel-Enschot.

Het moet gezegd, de gasten waren niet op volle oorlogsterkte maar ook ZVV BE’79 moest een aantal sterkhouders missen. Romano Ter Linden zat een schorsing uit en daarnaast waren ook doelman Dennis Kapteijns en Mohamed Marouane afwezig. Doelman Ruud Swinkels verving zijn geblesseerde collega prima en liet ook nog zijn voetballende kwaliteiten zien. Toch was het FC Eindhoven dat op voorsprong kwam, in de 15e minuut was het ex-BE79 speler Denzel van Houtum die volledig vrij voor het doel binnen kon tikken, 0-1.

Ook in de tweede helft kon de thuisploeg aardig meekomen, maar heel veel uitgespeelde kansen kregen ze niet. Aan de andere kant werd ook weinig weggegeven, Appie Marouane hield zijn directe tegenstander en topschutter Said Bouzambou uit de wedstrijd. In de 25e minuut verdubbelde FC Eindhoven de voorsprong door een doelpunt van Dennis van den Eijnden. De grote plaaggeest voor de thuisploeg was Ayoub Boukhari die met zijn individuele acties constant voor dreiging zorgde. Hij was het die 6 minuten voor tijd de wedstrijd leek te beslissen met de 0-3.

Maar ZVV BE79 richtte zich op en zorgde voor een enerverende en spannende slotfase. Ramon Dekkers onderschepte de bal en schoot binnen in de verre hoek achter doelman Manuel Kuijk, 1-3. Toen Mathijs van Ingen kort voor tijd de aansluittreffer binnen schoot leek het nog heel even spannend te kunnen worden maar het was Ayoub Boukhari die direct erna de 2-4 eindstand op het scorebord zette.

Uiteindelijk een verdiende overwinning voor de titelkandidaat, maar met de inzet en passie kan de thuisploeg, ondanks het verlies, met een goed gevoel richting de volgende wedstrijd tegen Groene ster in Vlissingen.