Met een 3-3 gelijkspel in Heerhugowaard houd ZVV BE’79 directe plaatsing voor de play offs in eigen hand. Een hoofdrol was er weggelegd voor de jonge 4e(!) doelman van BE’79 Niek de Jong, hij speelde een glansrol en voorkwam een nederlaag tegen FC Marlene.

Al na 6 minuten keek de ploeg van coach Jeroen Hakkens tegen een 2-0 achterstand aan maar nog voor rust werd de wedstrijd volledig omgekeerd. In de 10e minuut was het Appie Marouane die bij de tweede paal binnen tikte, 2-1. Drie minuten voor rust was het Mohamed Marouane die op aangeven van Reggy Elias met een volley de gelijkmaker binnen schoot.

Direct daarna was het Matijs van Ingen die de bal onderschepte en vrij voor doelman De Wit koelbloedig bleef en zijn ploeg voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong schoot, 2-3.

Hoofdrol doelman Niek de Jong
Al na drie minuten in de tweede helft kwam de thuisploeg op gelijke hoogte, Stefan Dol schoot de gelijkmaker binnen, 3-3. Het werd vooral spannend, FC Marlene moest winnen terwijl voor ZVV BE’79 een gelijkspel voldoende was om de ploeg uit Heerhugowaard achter zich te houden. Het was de 20-jarige doelman Niek de Jong die uitgroeide tot ‘man of the match’, met enkele fabelachtige reddingen voorkwam hij een achterstand.

Ook toen de thuisploeg met een extra veldspeler een voorsprong probeerde te forceren was hij een ‘sta in de weg’, aan de andere kant had BE’79 de wedstrijd al definitief kunnen beslissen. Tot driemaal toe kon vanaf eigen helft de bal in een leeg doel geschoten worden, maar even zoveel keer verdween de bal naast het doel.

Met nog 1 competitiewedstrijd te gaan, aanstaande vrijdag thuis tegen Tigers Roermond, blijft ZVV BE’79 op een vijfde plaats met één punt voorsprong op FC Marlene.