In de strijd om het kampioenschap van Nederland verloor ZVV BE’79 in de eerste kwart finale wedstrijd met 0-4 van ASV Lebo. Morgen, zondag 28 mei, staat de return in Amsterdam op het programma. Het zal een hele opgave worden om de opgelopen achterstand in te lopen, de ploeg van Jeroen Hakkens heeft vooral problemen met doelpunten maken.

Het scoren van doelpunten bleek gisterenavond opnieuw een probleem, de beste kansen waren voor de thuisploeg. In de eerste minuut zag Mohamed Marouane zijn inzet op de kruising belanden. Al in de 3e minuut waren het de gasten die de score opende, Omar Tissoudali veranderde de bal listig van richting en liet doelman Dennis Kapiteijns kansloos. Vervolgens was het BE’79 die kans op kans kreeg om de stand gelijk te trekken.

Piet Adams kwam tot twee keer toe vrij voor doelman Garcia, maar de gelijkmaker viel niet. Ook een schot van Appie Marouane verdween via Ramon Dekkers net naast het doel. De grootste kans op de gelijkmaker kwam halverwege de eerste helft. Mohamed Marouane kwam via een prima combinatie met Romano Ter Linden alleen voor het vijandelijk doel, maar ook deze vrije kans werd niet binnen geschoten. Enkele seconden voor rust was het Mouad Belhacen die de voorsprong verdubbelde, 0-2.

Ook in de tweede helft probeerde de thuisploeg het wel, maar het kwam overal net iets te kort. Ook fysiek werd het steeds steviger en vooral daarin was ASV Lebo krachtiger. Het was dan ook niet verrassend dat de gasten langzaamaan de wedstrijd op slot gooide. De thuisploeg probeerde het nog wel, ging met een extra veldspeler verder maar tot hele grote kansen kwamen ze niet.

Het was ASV Lebo die de wedstrijd definitief op slot gooide, halverwege de tweede helft scoorde Saber Ben Khalou de 0-3 en in de voorlaatste minuut ook nog de 0-4. Voor ZVV BE’79 staat er zondag een wel hele lastige uitdaging op het programma, een achterstand van 4 doelpunten goed maken. Onmogelijk is het niet in het zaalvoetbal, maar dan zullen de kansen deze keer wel allemaal benut moeten worden. Aanvang van de wedstrijd is 16.00 uur in sporthal Calvijn in Amsterdam.