Bron: Wil van de Heuvel {Brabants Dagblad]
Voor de zaalvoetballers van BE’79 is het seizoen voorbij. De ploeg uit Berkel-Enschot strandde in de kwartfinale van de play-offs om de landstitel. Het Amsterdamse ASV Lebo was twee keer duidelijk te sterk. In de eigen sporthal ’t Ruiven werd het vrijdag 0-4. De return werd met een 7-3 nederlaag afgesloten.

Het verlies in Amsterdam betekende meteen het afscheid van BE’79-coach Jeroen Hakkens. Onder het bewind van de 42-jarige Eerselnaar reikte de ploeg uit Berkel-Enschot de afgelopen twee jaar met beperkte middelen tot grote hoogte.
“Het blijft toch het verhaal van randvoorwaarden zoals organisatie en sponsoring die niet ingevuld kunnen worden”, liet Hakkens desgevraagd weten. ,,Bovendien wil ik meer aandacht aan mijn gezin besteden. Ik heb drie kinderen die ook aandacht vragen. Mijn hele leven bestaat al uit zaalvoetbal en voetbal. Voorlopig doe ik even helemaal niets, al sluit ik voor de toekomst niets uit.”

BE’79 zal het komend seizoen ook moeten doen zonder doelman Dennis Kapteijns die naar ZVS in Sint Michielsgestel vertrekt. Romano ter Linden en Reggy Elias gaan bij het Belgische KK Malle hun heil zoeken en de broers Mo en Appie Marouane stoppen. Met de overige selectiespelers is de club nog in gesprek.
Terugkijkend op het afgelopen seizoen overheerste er bij de geel-zwarten een gevoel van voldoening. Rechterwinger Ramon Dekkers was de revelatie van BE’79 deze jaargang en nam in Amsterdam twee Brabantse doelpunten voor zijn rekening.
,,Supermooi nu we een plekje hoger zijn geëindigd dan vorig jaar”, glunderde Dekkers. ,,We gaan natuurlijk in september weer voor een plaatsje hoger al zal dat zeker niet meevallen. Kijken of het erin zit, want de top van Nederland is echt van een hoog niveau.” De derde treffer van BE’79 was van Mo Marouane.

De top vier lijkt voor BE’79 vooralsnog een brug te ver. Zeker nu er minimaal vijf spelers vertrekken. In 2020 werd de ploeg kampioen van de eerste divisie, maar moest vanwege corona tot vorig seizoen wachten voordat het echt in de eredivisie mocht uitkomen. ,,Dan is het toch geweldig dat we meteen twee seizoenen in de top eindigen.”

Terugkijkend op de beide duels met ASV Lebo was de Udenhouter realistisch. ,,We wisten van tevoren dat het een enorme klus zou gaan worden. Uiteindelijk hebben we ons best gedaan, maar dat was tegen deze ploeg niet genoeg. Geen schande, maar wel jammer.”

De verwachtingen bij het eerste duel vrijdagavond waren ondanks dat de twee competitieduels allebei verloren gingen hooggespannen. Dekkers: ,,Afgelopen vrijdag waren we voor rust de betere ploeg. Toen hadden we door moeten drukken. Om van deze ploegen te winnen moet je twee keer twintig minuten scherp blijven. Dat is helaas niet gelukt. Maar goed, we kunnen terugkijken op een prachtig jaar.”

ASV Lebo – BE’79 7-3 (4-0). 3. 1-0 Saber ben Khalou, 11. 2-0 Saber ben Khalou, 16. 3-0 Omar Tissoudali, 17. 4-0 Omar Tissoudali, 25. 5-0 Soeremly te Vrede, 28. 5-1 Ramon Dekkers, 30. 5-2 Mo Marouane, 34. 6-2 Mohamed Chih, 39. 6-3. Ramon Dekkers, 39. 7-3 Saber ben Khalou.