Het leek op een ware volksverhuizing eind vorig seizoen bij de zaalvoetballers van BE’79. Veel spelers en staf vertrokken na jaren van succes. De opvolging staat echter alweer klaar. Met de jeugdige teammanager Sander Adriaansen als een opmerkelijke debutant.

Bron: Brabants dagblad [Wil van de Heuvel]
Negentien jaar en meteen een verantwoordelijke taak bij de Berkel-Enschotse eredivisionist. Adriaansen heeft het zaalvoetbal-DNA van vader John voor honderd procent meegekregen. Hij loopt dan ook niet voor zijn verantwoordelijkheden weg. ,, Ik loop mede door mijn vader hier al een aantal jaartjes rond”, geeft Adriaansen junior enthousiast aan. ,,Eerst ging ik mee naar BE’79 puur als supporter, soms in de bus of samen met mijn vader in de auto.“

Omdat hij er toch altijd was werd hem een aantal jaren geleden gevraagd om iets voor de club te willen doen. ,,Zo ben ik uiteindelijk op de bank terechtgekomen. Toen mijn voorganger Leo Grimmelius eind vorig seizoen als teammanager stopte, kon ik zijn taken overnemen. Ik heb veel liefde voor de sport en voor de club en ben daarom ook blij dat ik mijn bijdrage kan leveren.”

Fenomeen

Vader John was een zaalvoetbalfenomeen die niet alleen als speler bovennatuurlijke talenten etaleerde, maar ook onder andere als coach met FC Eindhoven in 2010 landskampioen werd. Adriaansen junior kreeg het dan ook met de paplepel ingegoten en kijkt niet alleen als zoon, maar ook als zaalvoetballer enorm tegen zijn pa op. ,,Ik zou het zeker niet zonder hem kunnen doen. Hij is mijn vraagbaak, steun en toeverlaat. Alle vragen die ik heb kan ik bij hem kwijt. Hij weet er tenslotte alles van af.”

Zo kwam Khalid Elbaz in sporthal ’t Ruiven als nieuwe coach in beeld toen Jeroen Hakkens bekendmaakte te stoppen. Adriaansen: ,,We zijn mede door het netwerk van mijn vader en andere mensen binnen de club bij Khalid uitgekomen. Een coach met veel ervaring die bovendien bondscoach is geweest van het Nederlandse politieteam.”

Magneet

Het zaalvoetbal heeft Adriaansen altijd als een magneet op hoogspanning aangetrokken. Hij ging als jeugdspeler natuurlijk bij Jong Brabant in zijn woonplaats Berkel-Enschot voetballen. ,,Ik heb lang op het veld gespeeld en vind het af en toe nog steeds leuk om te gaan kijken. Ik sluit het niet uit of dit misschien in de toekomst iets kan zijn, maar voorlopig blijf ik bij het zaalvoetbal. Een enorme uitdaging waar ik naar uitkijk.”

Als vanavond BE’79 in Hoorn aan de aftrap staat bij het openingsduel tegen HV Veerhuys zijn de doelen weer gewoon hetzelfde als vorig seizoen. Een plaats bij de eerste acht waardoor begin januari in de kampioenspoule kan worden gestart. Adriaansen: ,,Het zal niet altijd gemakkelijk worden, maar we weten wel wat onze grenzen zijn. Ik ben er zeker van overtuigd dat wij met de juiste motivatie onze prestaties van vorig jaar kunnen nabootsen.”