In de eerste wedstrijd van de 2e fase in de Eredivisie Futsal won ZVV BE’79 afgelopen vrijdagavond van ZVV Kroeven. In een moeizame wedstrijd waren de drie punten vooral te danken aan doelman Niek de Jong, hij was een ‘sta in de weg’ voor de thuisploeg. Met de 2-4 overwinning zijn de drie punten binnen, maar er is nog veel werk te doen voor de technische staf.

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor de gasten, Jamie Dekkers kwam niet tot scoren en uit de tegenaanval was het doelman Niek de Jong die aan de andere kant een tegentreffer voorkwam. Pas na 12 minuten viel het eerste doelpunt, Imad Kharichef bediende Mathijs van Ingen die vervolgens uit de draai doel trof, 0-1. De thuisploeg drong aan maar met twee geweldige reddingen was het opnieuw doelman Niek de Jong die zijn ploeg op voorsprong hield. De 0-2 viel op een perfect moment, enkele seconden voor de rust was het Jamie Dekkers die de voorsprong verdubbelde.

Ook in de tweede helft was het veldspel niet goed, veel balverlies bij ZVV BE’79 zorgde ervoor dat de thuisploeg terug in de wedstrijd kon komen. Eerst was er nog een redding van Niek de Jong maar in de rebound was het Anwar Tarfit die de aansluittreffer scoorde. Halverwege de tweede helft werd het zelfs gelijk, Jordi Ewanena strafte een zeldzaam foutje van doelman De Jong af, 2-2.

In de laatste fase kon de wedstrijd alle kanten op maar het was nieuweling Aisam Zamahi die na een onderschepping met een schot van afstand raak schoot, 2-3. ZVV Kroeven ging met een extra veldspeler vol voor de gelijkmaker maar het was uiteindelijk aanvoerder Piet Adams die de wedstrijd definitief in het voordeel van ZVV BE’79 besliste, hij schoot vanaf eigen helft in een leeg doel, 2-4.

Een goede start qua resultaat maar het is duidelijk dat het veld spel een stuk beter moet. Aanstaande vrijdag komt ZVV Volendam op bezoek in Berkel-Enschot, in sporthal ’t Ruiven is de aftrap om 21.30 uur.