In een gelijk opgaande wedstrijd met veel kansen aan beide kanten stond er na twee keer twintig minuten zuivere speeltijd een 5-5 eindstand op het scorebord. Een terechte uitslag maar met een 3-0 en 5-3 voorsprong had er voor ZVV BE’79 misschien wel meer in gezeten.

De thuisploeg begon prima aan de wedstrijd, al in de 2e minuut trof Piet Adams de paal na een slim hakje en even later moest de Volendam doelman in actie komen op een schot van Mathijs Van Ingen. In de 3e minuut kwam ZVV BE’79 verdiend op voorsprong, na een individuele actie was het Yassine el Hamouchi die de met een schot in de verre hoek binnen schoot, 1-0. Twee minuten later was het nieuweling Bilal Ben Liou die met een prachtig stiftje de voorsprong verdubbelde.

Halverwege de eerste helft leek Volendam de aansluittreffer te maken, maar met een uiterste inspanning was het Piet Adams die de treffer voorkwam. Even later was het diezelfde Piet Adams die op aangeven van Imad Kharichef de 3-0 binnen knalde. Een veilige voorsprong zo leek het maar nog voor rust kwam Volendam terug, eerst was het Nabil Akaazoun die de 3-1 binnen schoot en twee minuten voor rust profiteerde Kik Braspenning van een mislukte intrap van de thuisploeg. Het werd zelfs nog gelijk toen Dave Zwarthoed uit een lange bal van achteruit binnen kopte.

In de tweede helft waren het de gasten die de grootste kansen kregen, tot tweemaal toe moest er redding gebracht worden op de doellijn. Uit het niets kwam ZVV BE’79 weer op voorsprong, Amin Said schoot van afstand vinnen, 4-3. Nog geen minuut later was het opnieuw raak, Bilal Ben Liou kapte zijn tegenstander uit en schoot laag in de hoek binnen, 5-3. Maar de wedstrijd was zeker nog niet gespeeld, Volendam voerde de druk op en vijf minuten voor tijd viel de aansluittreffer, een afstandschot van Duncan Poorter viel via het been van Imad Kharichef achter doelman Niek de Jong. Twee minuten voor tijd gingen de gasten met een extra veldspeler spelen, en dat had direct resultaat, Daan Appel tikte de gelijkmaker binnen.